Avanti Windsurfing Sails NL

Maynard wint Fuerteventura!

Op de finale dag van de PWA Worldcup Fuerteventura zag het er naar uit dat er weer een dag zou komen, anders dan de klassieke Fuerteventura omstandigheden. Wederom lichte omstandigheden, dus waren er vooral grote zeilen en boards op het water te vinden. Om elf uur werd gestart en was het mogelijk drie heats te varen, maar al snel liet de wind het afweten wat betekende dat de wedstrijd op Standby gezet werd. De wind leek zo nu en dan terug te keren, maar het was nooit voor een periode lang genoeg om de volgende heats te starten.

Rond 4 uur werd de beslissing genomen om geen verdere wedstrijden te varen, wat betekent dat Finian Maynard (RRD / Avanti) wordt gekroond tot koning van Fuerteventura na een schitterende prestatie gisteren. Maynard won twee eliminaties en eindigde als derde in de andere heat waarmee hij zijn 1e plaats claimde boven Ben Van Der Steen en Antoine Albeau.

1st Finian Maynard (RRD / Avanti)
2nd Ben Van Der Steen
3rd Antoine Albeau
4th Bjorn Dunkerbeck
5th Cyril Moussilmani